
Zo blijft jouw zwembroek langer mooi: tips voor onderhoud
Heb je een zwembroek gescoord bij GoedkopeZwembroeken.nl? Mooi zo! Dan wil je natuurlijk dat hij zo lang mogelijk meegaat. Geen verkleuring, geen slijtage, geen rare plekken. Goed nieuws: met een paar simpele onderhoudstips houd jij jouw zwembroek in topconditie – of het nou een strakke zwemboxer, sportieve zwemslip of relaxte zwemshort is.
Spoel je zwembroek altijd uit na gebruik
Na een dag zwemmen is het slim om je zwembroek meteen uit te spoelen met handwarm water. Even afspoelen onder de douche zonder shampoo of zeep is perfect. Waarom? Zo voorkom je dat chloor, zout of zand in de stof trekt en je zwembroek aantast.
Zo was je je zwembroek op de juiste manier
Handwas is de beste keuze. Geen zin of tijd? Was ‘m dan op max. 30 graden in de wasmachine, het liefst in een waszakje en binnenstebuiten. Gebruik vloeibaar fijnwasmiddel – dat is vriendelijker voor de stof. Wasverzachter? Niet doen. Dat maakt de vezels slap en zorgt dat de zwembroek sneller slijt.
Zwembroek drogen? Niet in de zon of droger!
Gooi je zwembroek nooit in de droger. De hitte maakt de stof broos en zorgt dat elastiek zijn kracht verliest. Laat je zwembroek liever plat of hangend drogen – uit de zon en zeker niet op de verwarming. Gewoon lekker in de schaduw, zodat hij rustig kan uitdruppelen.
Pas op met zonnebrandcrème
Zonnebrand op je huid = top. Zonnebrand op je zwembroek = minder fijn. De ingrediënten kunnen namelijk zorgen voor verkleuring van de stof. Smeer je daarom minstens 30 minuten voordat je je zwembroek aantrekt goed in. Dan heeft de crème tijd om in te trekken, en blijft je zwembroek netjes.
Opbergen? Alleen als ‘ie écht droog is
Stop een vochtige zwembroek nooit in je tas of kast. Dat is een feestje voor bacteriën en schimmels – en daar wordt je zwembroek niet mooier van. Laat hem goed drogen en berg hem daarna pas op.
Bonus tips voor een lange zwembroek-levensduur:
- Zwem niet in natuurwater met witte of lichte zwembroeken – die kunnen snel verkleuren.
- Geen plastic, luchtdichte tas voor natte zwembroeken. Gebruik liever een ademende stoffen tas.
- Pas op met ruwe zwembadranden of scherpe attracties – die kunnen je zwembroek beschadigen.
- Vermijd glijbanen. Die zorgen voor schroeiplekken en pillen door wrijving.
- Wissel af met zwembroeken als je veel zweet – transpiratie kan de stof aantasten.
Wil jij een zwembroek die goed zit én lang meegaat?
Bekijk dan snel onze collectie zwemboxers, zwemslips, jammer zwembroeken en zwemshorts. Met meer dan 300 modellen op voorraad vind je altijd jouw perfecte zwembroek – en voor een fijne prijs natuurlijk.
💦 Vandaag besteld, razendsnel in huis.
💦 Voordelig, comfortabel en stijlvol.
💦 Alleen de beste zwembroeken – daar gaan we voor.
Een goedkope zwembroek kopen? Dat doe je bij GoedkopeZwembroeken.nl!